EKOMUZEJ HMELJARSTVA IN PIVOVARSTVA SLOVENIJE
Cesta Žalskega tabora 2, 3310 Žalec
T: +386 (0)3 571 80 21, E: ekomuzej@zkst-zalec.si

TIC Žalec
Šlandrov trg 25, 3310 Žalec
T: +386 (0)3 710 04 34, F: +386 (0)3 712 12 62, E: tic@zkst-zalec.si
Spremljajte nas

KUL POČITNICE 2015

Kot prejšnja leta tudi letos organiziramo Kul počitnice - zanimivo in pestro celodnevno počitniško varstvo za otroke med 4. in 12. letom z zborom pri Ribniku Vrbje in nato zaključkom dneva v Ekomuzeju hmeljarstva in pivovarstva
Slovenije.
Kul počitnice bodo v dveh terminih. Prvi termin je od 20.7.-24.7. in drugi termin od 3.8.-7.8.2015.

Počitniško varstvo je zares odlična rešitev za vse, ki želijo tudi počitniške dni preživeti v gibanju in igri. Otroci so ves čas po nadzorom animatorjev, ki poskrbijo za pester in razgiban program: poleg igranja in ustvarjanja se večkrat odpravijo na potep, na sprehode v neznano. V času opoldanske vročine se otroci in animatorji skrivajo v Ekomuzeju v hladnih prostorih, kjer tekmujejo na različnih turnirjih, ali pa si skupaj ogledajo kakšno risanko ali film.

Cena izvedbe varstva za otroke z animacijo in materialom je 10 € na otroka na dan. Cena za drugega otroka iz iste družine je 9 € na dan.

PRAVILA ZA OTROKE:
Otroci morajo biti primerno oblečeni (spremembe vremena – POKRIVALA, DEŽNIKI, ZAŠČITA PRED SONCEM!)
Vsak dan hodimo peš okoli ribnika, v Ekomuzej…, zato je priporočena PRIMERNA OBUTEV ZA GIBANJE.
Otroci lahko prinašajo s seboj igrače, družabne igrice.

ZA VSE OTROŠKE STVARI NE ODGOVARJAMO!

Otroške počitniške ustvarjalnice

Počitniške ustvarjalnice in športanje v februarju 2015

KROMPIRJEVE POČITNIŠKE USTVARJALNICE

OTROŠKE POČITNIŠKE DELAVNICE OD 24.2. DO 28.2. 2014

Nepozabne otroške rojstnodnevne zabave v Ekomuzeju

Počitniške ustvarjalnice v Ekomuzeju od 18.2. - 22.2.2013

NOVEMBERSKO DOGAJANJE ZA OTROKE V EKOMUZEJU

FEBRUARSKA DOGAJANJA ZA OTROKE V EKOMUZEJU

USTVARJALNE DELAVNICE V EKOMUZEJU V ČASU KROMPIRJEVIH POČITNIC

25.10.2010 – Ogled hmeljišča v jesenskem času in ogled rastline hmelj v rastlinjaku Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije - priprava lastnega herbarija in čaranje čarobnih napojev. Obiskali bomo Inštitut za hmeljarstvo in si ogledali hmeljišče ter rastlinjak v živo. Zelišča bomo nabrali, jih narisali in opisali. V lasten herbarij bomo dopisali recepte za učinkovito uporabo nabranih rastlin in okušali različne čaje.

26.10.2010 – Risanje na temo hmelja. Pri delu se kot podlage uporabljajo naravni materiali: papir, kamen, keramika, les… Namen delavnice je otrokom pokazati možnosti uporabe različnih materialov, ki nas obkrožajo, za zabavo in ustvarjanje. Risali bomo za različnimi vrstami barve (tempera, vodenke, akrilne barve, voščenke…).

27.10.2010 – Oblikovanje iz gline. Oblikovale se bodo hmeljeve kobule, hmeljske »štange«, hmeljske košare, koši… Izdelal se bo tudi nakit v obliki hmelja kot zapestnica, ogrlica, prstan (vse iz gline na temo hmelja). Glina, kot naravni material nam omogoča izdelavo različnih izdelkov, ki so plod otrokove domišljije. Z različnimi tehnikami oblikovanja gline bomo izdelali tako posodice, reliefne slike, živali in rastline na temo naravne in kulturne dediščine Žalca.

28.10.2010 – Oblikovanje iz hmeljevih kobul. Hmeljski storžki, ki jih imenujemo kobuljice lahko uporabimo še za marsikaj drugega, kot samo za pivo in čaj. Izdelali bomo umetnine, tako da bomo na različne podlage lepili ali nizali kobuljice in ustvarjali slike, kipe, reliefe…

29.10.2010 – Spoznavanje hmelja skozi pravljico, ples in pesmico. Skupaj bomo pripravili kuliso in pripravili gledališko igro na temo starih šeg in navad obiranja hmelja. Vključili bomo tudi dialoge v savinjskem narečju ter se naučili kakšno staro ljudsko pesem. 

Vse omenjene in naštete vrste delavnic so v prvi vrsti ekološko naravnane, saj z njimi želimo spodbujati otroke k uporabi okolju in njihovemu zdravju neškodljivih materialov,osnova večine delavnic bodo predstavljali odpadni materiali; poleg tega pa bomo preko zabavnih in didaktično zastavljenih igric, vse povabljence na sproščen in neprisiljen način ozaveščali o pomembni vlogi lokalne kulturne in naravne dediščine in naši pomembni vlogi pri varstvu narave.

 

Otroške delavnice

Vstopite v svet otroških delavnic, ki so se v Ekomuzeju odvijale v februarju, skozi galerijo slik. O naslednjih otroških delavnica povprašajte na TIC-u.

Sestavite sličico!

Otroci, pozdravljeni na spletni strani Ekomuzeja hmeljarstva in pivovarstva Slovenije, kjer smo vam pripravili zabavno igrico. Izberite sličico in število koščkov (9, 25 ali 49), na katere se slika razstavi. Nato z miško prestavljajte koščke sestavljanke tako dolgo, da sestavite pravo sliko.

Risbice za sestavljako so prispevali otroci iz 2. razreda OŠ Petrovče.

Podpora Ekomuzej-ju
Podpora Ekomuzej-jualt
Izdelava spletne strani: AV studio