EKOMUZEJ HMELJARSTVA IN PIVOVARSTVA SLOVENIJE
Cesta Žalskega tabora 2, 3310 Žalec
T: +386 (0)3 571 80 21, E: ekomuzej@siol.net

TIC Žalec
Šlandrov trg 25, 3310 Žalec
T: +386 (0)3 710 04 34, F: +386 (0)3 712 12 62, E: zkst.tic@siol.net
Spremljajte nas
7. 2. 2013

Predstavitev projekta EGO ZERO

V torek, 26. februarja 2013 ob 17.uri bo v Ekomuzeju hmeljarstva in pivovarstva Slovenije ponovno organizirana predstavitev projekta EGOZERO. O projektu si lahko preberete več spodaj in v priponki. Po končani predstavitvi bo možno s turistično agencijo, ki bo izvajala naloge turistične agencije za projekt EGOZERO skleniti pogodbo o poslovnem sodelovanju. Pogodba je tudi pogoj za vključitev v rezervacijski portal in sodelovanje pri prodaji storitev. V kolikor bi želeli vpogled v pogodbe pred predstavitvijo, so na voljo v TIC-u Žalec. Ponudniki z vključitvijo v projekt nimajo stroškov, razen ponudniki nastanitvenih kapacitet (10% od vrednosti) in ponudniki športnih in drugih aktivnosti, ki so dražje od 5 EUR/osebo.   

 

Vljudno vabljeni na predstavitev in vključitev v projekt, ki je inovativen, trajnostno naravnan in pozitiven do narave….

Osnovna ideja projekta EGOZERO je turistom ponuditi več doživetja, bližjo naravo, tesnejši stik s tradicijami, ki jih srečujejo na potovanju, ter hkrati ljudem in krajem, ki obiskovalce sprejemajo, omogočiti kvalitetnejše življenje. Ob tem delujemo na treh širših področjih:

Ø  Izbor, povezovanje in izobraževanje turističnih ponudnikov v smeri trajnostnega in odgovornega turizma;

 

Ø  Izgradnja elektropolnilne infrastrukture ter  uvajanje nizkokarbonskih prevoznih sredstev v potovalne in preko njih v vsakdanje navade;

 

Ø  Razvoj informacijske tehnologije, ki bo povezala okoljsko in družbeno odgovorne ponudnike ter jih naredila bolj vidne, prepoznavne in dostopnejše, hkrati pa uporabnikom/gostom omogočila, da so jim najpreprosteje dostopne počitnice, ki so vsebinsko in doživetveno polne in hkrati spoštujejo naravno in družbeno okolje, v katerem potekajo.

 

 

EGOZERO obenem tako počitnicam, kot električnemu avtomobilu odpira nova obzorja: če sta danes električni avtomobil in njegova uporaba polna omejitev, sta postavljena v kontekst eko popotovalnih počitnic največja prednost – dajeta nam čas, da se ustavimo, doživimo, okusimo, spoznamo, se dotaknemo stvari, ki nam jih hitenje po asfaltni praznini avtocest na končno destinacijo ukrade.

Rezervacijski portal www.EGOZERO.si

V prvi fazi razvoja produkta EGOZERO vzpostavljamo spletni portal www.EGOZERO.si, preko katerega bo mogoče na enem mestu najti vse vrste trajnostne turistične ponudbe, izbrati itinerarij in si celoten nabor storitev v nekaj korakih/klikih izbrati, rezervirati in kupiti preko spleta. Taka natančno načrtovana in gostu prijazna storitev bo obenem turističnim ponudnikom olajšala organizacijo izvedbe ponudbe, predvsem pa bo omogočila obvladovanje možnih nevšečnosti na poti (prazne baterije, neizkoriščen čas, slabo izbrane ceste ipd.) Vodilo je torej potovati brez emisij, brez skrbi, a s popolnim doživetjem, hkrati pa imeti dober občutek, da bo tudi za tem potovanjem za naslednje generacije ostalo ohranjeno in obogateno naravno, družbeno in ekonomsko okolje.

 

 

Mejniki projekta egozero

2012

Marec             - Prva javna predstavitev projekta EGOZERO na ITB v Berlinu.

- Zagon demonstracijske verzije spletne strani EGOZERO z iskalno-rezervacijskim sistemom.

April                - Udeležba na sejmu električne mobilnosti v Celovcu, vzpostavljanje partnerstev s koroškimi podjetji.

Junij                - Gostovanje skupine študentov trajnostnega turizma s Hochschule für nachhaltige Entwicklung Eberswalde; vzpostavitev znanstvenega sodelovanja s profesorji iste šole.

November       - Udeležba na World Trade Marketu v Londonu, kjer sodelujemo kot uradni podporniki Svetovnega dneva odgovornega turizma

                        - Lansiranje spletnega rezervacijskega portala www.egozero.si.

                        - Otvoritev prvi EGOZERO poti v destinacijah Smaragdna in Zlatorogova pot.

2013

Pomlad           - Udeležba na ITB Berlin ter odprtje drugega kompleta EGOZERO poti, ki jih razvijamo v sodelovanju s Skupnostjo slovenskih naravnih zdravilišč.

Poletje            - Demo verzija prve EGOZERO poti v Avstriji.

Jesen               - Odprtje preostalih poti v Sloveniji: Slovenija postane tako prva turistična destinacija na svetu, ki se v celoti ponuja popotovanju z električnim avtomobilom.

                        - Odprtje prve EGOZERO poti v Avstriji

                        - Demo verzija prve EGOZERO poti v Nemčiji

2014

Pomlad           Odprtje prvih EGOZERO poti v Nemčiji

                        Demo verzija prve EGOZERO poti v Italiji

Poletje            Demo verzija prve EGOZERO poti v Švici

2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009
Podpora Ekomuzej-ju
Podpora Ekomuzej-ju
Podpora Ekomuzej-jualt
Izdelava spletne strani: AV studio