EKOMUZEJ HMELJARSTVA IN PIVOVARSTVA SLOVENIJE
Cesta Žalskega tabora 2, 3310 Žalec
T: +386 (0)3 571 80 21, E: ekomuzej@siol.net

TIC Žalec
Šlandrov trg 25, 3310 Žalec
T: +386 (0)3 710 04 34, F: +386 (0)3 712 12 62, E: zkst.tic@siol.net
Spremljajte nas
Ekomuzej hmeljarstva in pivovarstva Slovenije

Ko se v spodnji Savinjski dolini hipoma odpre edinstven pogled na hmeljeva polja, ki se bohotijo v svetlobi dneva, se znajdemo sredi čudovite in žive zgodbe o napitku in ljudeh. Tukaj, na urejenih prostranstvih, čutna rastlina hmelja neutrudno pošilja svoje korenine globoko v zemljo, medtem ko proti nebu ovija zeleno plezalko. Poleti se njeni ljubki storži oblečejo v zlat prah. Takrat se vsako leto ob istem času kapljice truda obdelovalcem povrnejo v obliki čudovitega napitka.

Dobrodošli! 

Ponujamo vam izvirno muzejsko izkušnjo! Naš izvrstni vodniki vas popeljejo v razburljive čase vzpona hmeljarstva in uspešnih pivovarskih podvigov slavnega žalskega pivovarja Simona Kukca. 

Da se v zgodbo zelenega zlata popolnoma vživite vam po želji postrežemo s hišnim pivom Simona Kukca (varjenim po njegovem originalnem receptu!) in pokusite lahko originalno hmeljarsko malico, ki so jo jedli obiralci hmelja!

NOVO V PONUDBI! Za vas smo pripravili pester izbor pogostitev s kavo. 

Če pridete k nam že navsezgodaj zjutraj in zato izpustite zajtrk ali pa si po napornem dnevu ogledovanja zanimivosti želite v prijetnem ambientu našega degustacijskega prostora oddahniti, si lahko naročite enega izmed štirih poživljajočih kavnih odmorčkov: 

"Domači in French", "Sadni", "Caffe" in "French".

Kaj vsebujejo in koliko stanejo lahko preverite tukaj: http://www.ekomuzej-hmelj.si/si/112

Cene vstopnin, hmeljarske malice, degustacije piva in pogostitev s kavo si lahko ogledate tukaj: http://www.ekomuzej-hmelj.si/si/112

Za voden ogled muzeja, degustacijo piva Kukec, hmeljarsko malico in kavne pogostitve se je potrebno predhodno naročiti po telefonu (03) 571 80 21 ali preko elektronske pošte ekomuzej@siol.net.

Skupine nad 10 oseb sprejemamo tudi izven rednega delovnega časa.


*hmeljarska malica je možna samo za skupine nad 20 oseb, kavne pogostitve so možne samo za skupine nad 15 oseb*


ODPIRALNI ČAS:

Od torka do petka:

9.00 - 18.00


Sobote:

9.00 - 12.00


Ob ponedeljkih in nedeljah zaprto.

Ob praznikih imamo odprto od 9:00 do 12:00.


Podpora Ekomuzej-ju
Podpora Ekomuzej-ju
Podpora Ekomuzej-jualt
Izdelava spletne strani: AV studio