EKOMUZEJ HMELJARSTVA IN PIVOVARSTVA SLOVENIJE
Cesta Žalskega tabora 2, 3310 Žalec
T: +386 (0)3 571 80 21, E: ekomuzej@siol.net

TIC Žalec
Šlandrov trg 25, 3310 Žalec
T: +386 (0)3 710 04 34, F: +386 (0)3 712 12 62, E: zkst.tic@siol.net
Spremljajte nas
Ekomuzej hmeljarstva in pivovarstva Slovenije

Ko se v spodnji Savinjski dolini hipoma odpre edinstven pogled na hmeljeva polja, ki se bohotijo v svetlobi dneva, se znajdemo sredi čudovite in žive zgodbe o napitku in ljudeh. Tukaj, na urejenih prostranstvih, čutna rastlina hmelja neutrudno pošilja svoje korenine globoko v zemljo, medtem ko proti nebu ovija zeleno plezalko. Poleti se njeni ljubki storži oblečejo v zlat prah. Takrat se vsako leto ob istem času kapljice truda obdelovalcem povrnejo v obliki čudovitega napitka.

Dobrodošli! 

Ponujamo vam izvirno muzejsko izkušnjo! Naš izvrstni vodniki vas popeljejo v razburljive čase vzpona hmeljarstva in uspešnih pivovarskih podvigov slavnega žalskega pivovarja Simona Kukca. 

Da se v zgodbo zelenega zlata popolnoma vživite vam po želji postrežemo s hišnim pivom Simona Kukca (varjenim po njegovem originalnem receptu!) in pokusite lahko originalno hmeljarsko malico, ki so jo jedli obiralci hmelja!


Vodene oglede muzeja ponujamo skupinam nad 15 oseb. Individualni obiskovalci imajo možnost spoznavanja muzeja preko avdio-vizualnega vodiča!


Cene vstopnin, hmeljarske malice, degustacije piva in pogostitev s kavo si lahko ogledate tukaj: http://www.ekomuzej-hmelj.si/si/112

Za voden ogled muzeja, degustacijo piva Kukec, hmeljarsko malico in kavne pogostitve se je potrebno predhodno naročiti po telefonu (03) 571 80 21 ali preko elektronske pošte ekomuzej@siol.net.

Skupine nad 15 oseb sprejemamo tudi izven rednega delovnega časa.ODPIRALNI ČAS:

Ponedeljek: ZAPRTO

Torek - Petek: 09:00 - 17:00

Sobote: 9:00 - 12:00

Nedelje in prazniki: ZAPRTO


Podpora Ekomuzej-ju
Podpora Ekomuzej-ju
Podpora Ekomuzej-jualt
Izdelava spletne strani: AV studio